Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do ikonografie 3 (DVU / UIKP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / UIKP3 - Úvod do ikonografie 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

01/ Il Gesu v ŘíměIgnác z Loyoly (1491-1556) a historie Societas Iesu02/ Mor a ochránci před nímIkonografie morových sloupů03/ Sv. Jan NepomuckýŽivot a kult světce barokních Čech04/ Santa Casa v LoretuDům Panny Marie z Nazaretu a jeho kult v baroku05/ Kaple Panny Marie v Altöttingu a v EinsiedelnZázračné mariánské stavby v Záalpí a jejich nápodoby v barokním umění českých zemí06/ Boží hrob v JeruzaléměKristův hrob a jeho transformace v evropském umění07/ Svaté schody v ŘíměPilátovo schodiště zalité Kristovou krví

Získané způsobilosti

Detailní znalost probírané problematiky.

Literatura

Grund, A. (ed.). Cestopis Bedřicha z Donína. Praha 1940. Jirásko, L. Církevní řády a kongregace v zemích českých. Praha 1991. Bukovský, J. Loretánské kaple v Čechách a na Moravě. Praha 2000. Kadlec, J. Přehled českých církevních dějin I-II. Řím 1987. Loyoly, Ignác z. Souborné dílo. Duchovní cvičení - Vlastní životopis - Duchovní deník. Velehrad 2005. Čornejová, I. Tovaryšstvo Ježíšovo. Jezuité v Čechách. Praha 1995. A. Grund (ed.). Cestopis Bedřicha z Donína. Praha, 1940. Vít Vlnas. Svatý Jan Nepomucký. Praha, 1993.

Požadavky

Detailní znalost probírané problematiky doložená u ústní zkoušky.

Garant

doc. Mgr. Martin Pavlíček, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Pavlíček, Ph.D.