Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Umění v českých zemích 1300-1550 2 (DVU / UMHL2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / UMHL2 - Umění v českých zemích 1300-1550 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vypracování seminárních prací studentů na zvolená témata, jejich verbální prezentace a reakce na diskusi v rámci seminárního kolektivu.Součástí semináře jsou i přednášky garanta, zaměřené na aktuální dění v oboru - aktuální výstavy, nově vydané publikace atd.

Získané způsobilosti

Orientace studenta v problematice současného stavu výzkumu umění mezi lety 1000-1550 v českých zemích a v sousedních zemích vzhledem k novým monografickým a metodologickým poznatkům.

Literatura

Benešovská Klára et al. Architektura gotická. Praha, 2001. Hloil Ivo, Petrů Eduard. Humanism and the early Renaissance in Moravia. Olomouc, 1999. Líbal Dobroslav. Katalog gotické architektury v České republice do husitských válek. Praha, 2001. Kuthan Jiří. Královské dílo za Jiřího z Poděbrad a dynastie Jagellonců. Díl první. Král a šlechta. Praha, 2010. Kapustka Mateusz et al. Slezsko, perla v České koruně. Historie, kultura, umění. Praha, 2007.

Požadavky

Přednesení zprávy o dosažených výsledcích při práci na zadaném úkolu v rozsahu minimálně 30 minut. Průběžná aktivní účast v semináři je doporučená.

Garant

Mgr. Petr Čehovský, Ph.D.