Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny výtvarné kultury na Olomoucku 1 (DVU / UOPE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / UOPE1 - Dějiny výtvarné kultury na Olomoucku 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Románská výtvarná kultura v olomouckém prostředí2. Gotická architektura v Olomouci3. Malířství a sochařství vrcholné a pozdní gotiky na Olomoucku4. Výtvarná kultura období humanismu a renesance na Olomoucku5. Olomoucká barokní architektura6. Olomoucké soubory monumentálních barokních sloupů a kašen7. Barokní malířství na Olomoucku8. Sbírky Arcidiecézního muzea Olomouc, obrazárna olomouckých biskupů a arcibiskupů9. Architektura a urbanismus Olomouce v 19. století10. Olomoucké památky secesní výtvarné kultury

Získané způsobilosti

Základní orientace v tématu.

Literatura

Krsek, I. - Kudělka, M. - Stehlík, M. - Válka, J. Barokní umění na Moravě a ve Slezsku. Praha 1996. Togner, M. (ed.). Kroměřížská obrazárna. Katalog sbírky obrazů arcibiskupského zámku v Kroměříži. Kroměříž 1998. Hlobil, I. - Perůtka, M. (ed.). Od gotiky k renesanci I, III. Výtvarná kultura na Moravě a ve Slezsku 1400-1550. Úvodní svazek, Olomoucko. Katalog výstavy. Olomouc 1999-2001. Hlobil, I. - Michna, P. - Togner, M. Olomouc. Praha 1984. Zatloukal, P. Příběhy z dlouhého století. Architektura let 1750-1918 na Moravě a ve Slezsku. Olomouc 2002.

Požadavky

Zevrubné ovládnutí přednášené látky, orientace v příslušné odborné literatuře.

Garant

doc. PhDr. Pavel Šopák, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Pavel Šopák, Ph.D.