Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Umělecké řemeslo v 6.-12.stol. (DVU / URKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / URKO - Umělecké řemeslo v 6.-12.stol., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pozornost bude věnována stěžejním a pro danou dobu charakteristickým výrobkům uměleckého řemesla, současně také užívaným ikonografickým tématům a jejich symbolice.

Získané způsobilosti

Seminář volně navazuje a dále rozvíjí a doplňuje přednášky PhDr. Josefa Bláhy České země od pravěku do 10. století.

Literatura

Klement Benda, Anežka Merhautová, Zdeněk Kudělka et al. Dějiny českého výtvarného umění I/1. Od počátku do konce středověku. Praha, 1984. Alfried Wieczorek - Hans-Martin Hinz (Hrsg.). Europas mitte um 1000 (Band 1, Band 2, Katalog, Příručka a katalog k výstavě v české mutaci). Stuttgart, 2000. Václav Chaloupecký - Jan Květ - Václav Mencl. Praha románská. Praha, stavební a umělecký vývoj města. Osmera knih díl druhý. Praha, 1948. Emanuel Poche. Praha středověká (čtvero knih o Praze). Praha, 1983. Anežka Merhautová - Dušan Třeštík. Románské umění v Čechách a na Moravě. Praha, 1983. Magdalena Beranová - Michal Lutovský. Slované v Čechách. Archeologie 6. - 12. století. Praha, 2009. Ján Dekan. Velká Morava. Doba a umění. Praha, 1981.

Požadavky

Seminární práce k tématu

Garant

PhDr. Josef Bláha