Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z dějin umění 8 (DVU / VKDU8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / VKDU8 - Vybrané kapitoly z dějin umění 8, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pozdní gotika v Itálii a v Evropě přehledRenesance a problematika renesancíObjednavatelé a umělciBrunelleschiBrunelleschiho následovníci ve FlorenciiAlberti a teorie architekturyFlorencie 14501500ŘímUrbino a MantovaBenátkyŘím kolem 1500Raffael a jeho ohruhMichelangeloManýrismus a zahradní uměníAndrea PalladioFlorencie v 16. století

Získané způsobilosti

Vizuální orientace v tématu

Literatura

BIAŁOSTOCKI, Jan a Fedja ANZELEWSKY. (1990). Spätmittelalter und beginnende Neuzeit. Berlin: Propyläen Verlag. HEYDENREICH, Ludwig Heinrich. (1996). Architecture in Italy, 1400-1500. Edited by Paul Davies. 1st publ. New Haven: Yale University Press. LOTZ, Wolfgang. (1995). Architecture in Italy, 1500-1600. Edited by Deborah Howard. 1st publ. New Haven: Yale University Press. BIAŁOSTOCKI, Jan. (1976). The art of the Renaissance in Eastern Europe :Hungary, Bohemia, Poland. Oxford: Phaidon.

Požadavky

Obsáhnout látku analyzovanou v průběhu přednášek.

Garant

PhDr. Jana Zapletalová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ondřej Jakubec, Ph.D.