Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kreativní psaní v angličtině (FIF / 93CW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIF / 93CW - Kreativní psaní v angličtině, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prvnímu setkání bude předcházet internetová komunikace seznamující účastníky s obsahem a požadavky kurzu, studenti budou vyzváni k vytvoření seznamu literárních děl, která pro ně mají osobní význam a navedeni podněty k zamyšlení se budou připravovat na první diskuzi1.setkání (6.10., pondělí, 15:00-17:00): Provedení naratologické analýzy, vytváření základní příběhové linie, modelování postav, společná scénáristická práce, rozdělení scén a literárních útvarů mezi účastníky; následuje individuální práce na hrubých črtech2. setkání (13.10., pondělí, 15:00-17:00): Přehodnocení prvotních usnesení, diskuze; individuální tvorba3.setkání (20. 10., pondělí, 15:00-17:00): Diskuze nad výtvory účastníků; úprava prvních verzí studentských textů, společné korektury4.setkání (22.10., středa, 15:00-16:00): Veřejná prezentace společného výtvoru

Získané způsobilosti

Prohloubení tvůrčích aktivit, schopnost analýzy, konstruktivního myšlení, diskuze, argumentace.

Požadavky

Studenti nejprve z naratologického hlediska provedou analýzu vybraných literárních děl na různých úrovních. Po společném vytvoření synopse příběhu a hrubém vymodelování postav budou obeznámeni s poznatky z oboru scénáristiky. Každý ze studentů si vybere několik literárních útvarů a s jejich pomocí odvypráví určitou část příběhu.

Garant

Mgr. Dana HellováMgr. Ondřej Molnár

Vyučující

Mgr. Dana HellováMgr. Ondřej Molnár