Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intenzivní kurz akademické angličtiny 1 (FIF / 93IAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIF / 93IAE - Intenzivní kurz akademické angličtiny 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz se zaměřuje na zvyšování stupně znalosti anglického jazyka v těchto oblastech:čtení a analýza odborného textu v angličtině;odlišné styly akademického textu;všeobecná akademická slovní zásoba;specifická anglická gramatika v akademickém kontextu;prezentační dovednosti pro účely odborných konferencí a seminářů;současná hovorová angličtina.Kurz je postaven na práci s akademickou literaturou, dalšími materiály zaměřenými na argumentační dovednosti, práci s audiovizuálními pomůckami.Rozvrh kurzu: psaní akademických textů: 2 dny (jak napsát dobrou esej, používání specifické slovní zásoby, atd.);mluvení: 2 dny (jak dobře připravit prezentaci, jak zvolit vhodnou slovní zásobu, atd.)

Získané způsobilosti

Schopnost systematické práce s anglickým jazykem na akademické úrovni.

Literatura

Brink-Budgen, R. van den. Critical Thinking for Students. Oxford, 2000. Wallwork, Adrian. English for Presentations at International Conferences. New York, 2010. Mounsey, Chris. Essays and Dissertations. Oxford, 2002. Čmejrková, Světla, František Daneš, and Jindra Světlá. Jak napsat odborný text. Praha, 1999.

Požadavky

Znalost anglického jazyka minimálně na úrovni B1 dle Evropského referenčního rámce. Aktivní participace na hodinách.Studium požadované literatury.Plnění domácích úkolů.Pro lepší komunikaci, budou nahlášeni studenti kontaktováni prostřednictvím jejich "upol" adres!!!.

Garant

Mgr. Dana Hellovádoc. Mgr. Antonín Kalous, Ph.D.Mgr. Ondřej Molnár