Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řízení času (FIF / 93TM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIF / 93TM - Řízení času, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz bude veden blokově. Výuka se uskuteční 26.4.2013, 3.5.2013 a 10.5.2013 - zápočtový test, vždy od 8:30 do 16:00.Blok č. 1 (26. 4. 2013)Úvod - představení kurzuDefinice, principy a základy time managementuFilosofie času a jeho vnímáníSebepoznání jako základní pilíř time managementuAnalýza práce a využívání časuTechniky a strategie time managementuStanovení cílů, cílová orientaceSestavování plánůBlok č. 2 (3. 5. 2013)Identifikace časových ztrátProkrastinaceVyužívání technických prostředkůProblematika delegováníŘízení času a stresZměna návykůVýkonnost a koncentraceZápočtový test (10. 5. 2013)

Získané způsobilosti

Absolventi kurzu se budou orientovat v základních i pokročilých metodách managementu času a budou si umět efektivněji organizovat svůj čas. Zároveň budou schopni lépe si plánovat své aktivity v různém časovém horizontu, správně identifikovat své priority a využívat principy delegování.

Literatura

Allen, D. (2001). Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity. . Plamínek, Jiří. (2004). Sebeřízení - Praktický atlas managementu cílů, času a stresu. Praha. Forsyth, P. (2010). Successful Time Management. London. Brott, Rich. Successful Time Management: Be the Productive Person You Want to Be!. Bird, P. (2006). Teach Yourself: Time Management. . Clegg, Brian. (2005). Time management v kostce - Přetvořte svůj život a práci. Praha. Mancini, M. (2007). Time Management: 24 Techniques to Make Each Minute Count at Work.

Požadavky

Kurz předpokládá znalost anglického jazyka na úrovni B1. Je určen výlučně studentům 1. ročníku DSP na FF UP.Aktivní účast na hodinách. Úspěšné zvládnutí zápočtového testu.

Garant

Mgr. Dana Hellovádoc. Mgr. Antonín Kalous, Ph.D.