Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Academic Writing (JUD / 1AP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / 1AP - Academic Writing, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Typy odborných textů- Struktura odborného textu- Psaní úvodu a závěru- Zdroje a vyhledávání informací- Parafráze, citace a odkazy- Koheze a koherence

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni sestavit srozumitelný a dobře strukturovaný odborný text v odpovídajícím stylu (článek, magisterská práce). Získají znalosti o vhodných typech argumentace a přehled o obecné i speciální terminologii. Osvojí si dovednost v korekurách textů.

Literatura

Čmejrková, S., Světlá, J., & Daneš, F. (1999). Jak napsat odborný text. Voznice: Leda. Šesták, Z. (1999). Jak psát a přednášet o vědě. Praha: Academia. Gibaldi, J. (1999). MLA handbook for writers of research papers. New York: Modern Language Association of America. Fowler, H. R., Aaron, J. E., & Limburg, K. (1992). The little, Brown handbook. New York: HarperCollins.

Požadavky

Aktivní účast. Odevzdání písemných úkolů.

Garant

Mgr. Marie Crhová, Ph.D.