Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jews in Moravia: Historical Seminar (JUD / 1MH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / 1MH2 - Jews in Moravia: Historical Seminar, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historické semináře modulu Židé na Moravě podávají komplexní přehled o dějinách, kultuře a myšlení židovské komunity, která se od středověku formovala na území moravského markrabství. Jak domácí, tak hostující vyučující nabízejí studentům interdisciplinární pohled na historický vývoj moravských židovských obcí jednak formou shrnujících přednášek, jednak seminářů, které rozšiřují a doplňují obecné znalosti. V seminářích je kladen důraz především na práci s prameny (nejen písemnými, ale i hmotnými) a na kritický přístup k sekundární literatuře domácích i zahraničních badatelů. Studenti se na genezi seminářů podílejí nejen aktivní účastí (četba studijního materiálu, psaní a prezentace referátů, účast na exkurzích), ale také přípravou "mimoseminárních" projektů, výstav, popř. tématy svých diplomových tezí.Seznam nabízených seminářů je aktualizován na počátku každého semestru. Studenti si ze stále se obměňující nabídky vyberou libovolný počet seminářů a ukončí je zápočtem. Při výběru se řídí vlastní úvahou se znalostí výstupních kompetencí, kterých musí dosáhnout před závěrečnou zkouškou (viz kánon otázek ke SBZk).

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti z oblasti dějin, kultury a myšlení moravské židovské komunity od středověku po současnost, budou schopni číst náročné odborné texty (a to i v cizích jazycích) a zároveň si osvojí schopnost reagovat na tyto texty vlastní krátkou vědeckou statí.

Literatura

+ V závislosti na tématu semináře/Depending on the topic of seminar.

Požadavky

Studenti jsou povinni připravit si na každý seminář doporučenou četbu a aktivně se účastnit seminárních diskusí. Seminář je ukončen zápočtem.

Garant

Mgr. Louise Hecht, Ph.D.