Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jewish Studies (JUD / 1MSZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / 1MSZK - Jewish Studies, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Szzk se skládá ze tří částí:1. část: společná pro všechny studenty judaistiky: kánon otázek/okruhů k přednáškám "Dějiny a duchovní dějiny Židů", z něhož student při zkoušce jednu otázku "vylosuje". Kánon ca. 20 okruhů (ke každé kapitole ca. 5), včetně seznamu doporučené studijní literatury je zveřejněn na webových stránkách pod příslušným odkazem.Látka, ze které byl student zkoušen v rámci dílčí zkoušky z Dějin a duchovních dějin Židů, nebude již součástí státní závěrečné zkoušky! Student si však může odvolit max. 2 kapitoly, ze kterých dělal zkoušky. Nejméně dvě k losování mu tedy zbudou.2. část: moduly: Diskuse nad samostatně zvoleným tématem z kteréhokoli modulu: Student 14 dní před SZZk předloží examinátorům dva okruhy/témata dle vlastního výběru doprovozené reprezentativním seznamem studijní literatury (nikoli však téma shodné s problémem řešeným v diplomové práci), examinátor vybere jedno z nich k podrobnější diskusi.3. část: zkouška z jazyka - biblické hebrejštiny nebo ivritu: Jazykové zkoušky sestavují a organizují Mgr. Alžběta Drexlerová (Ivrit) a PhDr. Lenka Uličná (Biblická hebrejština).Podrobné informace ke státní závěrečné zkoušce: www.jud.upol.cz.

Získané způsobilosti

Absolvent zvládne metodiku vědecké práce: bude mít všeobecnou schopnost zacházet s texty všeho druhu, porozumět jejich kontextům a vztahům, interpretovat, hledat a třídit informace, rozumět složitým procesům společenské povahy.Speciální dovednosti:- získá znalosti a kompetence v oboru judaistika odpovídající magisterskému stupni vzdělání- získá obecně kulturní přehled o dějinách, dějinách ducha, kultuře a umění Židů - v úzkém propojení a v komparaci s kulturními dějinami vlastní národní kultury.

Literatura

seznam studijní literatury ke státnicím je zveřejněn na webu CJS/The list of the literature can be found on the CJS web site. www.jud.upol.cz.

Požadavky

Úspěšně vykonat všechny 3 části státní závěrečné zkoušky.

Garant

doc. Tamás Visi, Ph.D., M.A.

Vyučující

doc. Tamás Visi, Ph.D., M.A.