Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny Židů: Historický seminář 1 (JUD / D1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / D1 - Dějiny Židů: Historický seminář 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata historických seminářů se věnují různým aspektům sociálních, politických, hospodářských a kulturních dějin Židů. Důraz je kladen především na nabídku interdisciplinárního přístupu v jednotlivých seminářích. Seminární diskuse se opírají o práci s primárními texty a sekundární literaturou.Seznam nabízených seminářů je aktualizován na počátku každého semestru. Studenti si ze stále se obměňující nabídky vyberou libovolný počet historických seminářů a ukončí je zápočtem. Při výběru se řídí vlastní úvahou se znalostí výstupních kompetencí, kterých musí dosáhnout před závěrečnou zkouškou (viz kánon otázek ke SZZk).

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu získá základní znalost jednotlivých vybraných etap židovské historie, terminologie a periodizace.

Literatura

+ V závislosti na tématu semináře/Depending on the topic of seminar.

Požadavky

Studenti jsou povinni připravit si na každý seminář doporučenou četbu a aktivně se účastnit seminárních diskusí. Seminář je ukončen zápočtem.

Garant

Mgr. Marie Crhová, Ph.D.