Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny Židů: Historický seminář 4 (JUD / D4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / D4 - Dějiny Židů: Historický seminář 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata historických seminářů se věnují různým aspektům sociálních, politických, hospodářských a kulturních dějin Židů. Důraz je kladen především na nabídku interdisciplinárního přístupu v jednotlivých seminářích. Seminární diskuse se opírají o práci s primárními texty a sekundární literaturou.Seznam nabízených seminářů je aktualizován na počátku každého semestru. Studenti si ze stále se obměňující nabídky vyberou libovolný počet historických seminářů a ukončí je zápočtem. Při výběru se řídí vlastní úvahou se znalostí výstupních kompetencí, kterých musí dosáhnout před závěrečnou zkouškou (viz kánon otázek ke SBZk).Obsah semináře Holokaust, genocida a současná společnost 2:Holokaust, genocida a současná společnost ? co se odehrálo se všemi morálními důsledky. Co se stalo a proč. Jak pochopení a analýza pomohou předejít opakování této tragédie v budoucnu.Prozkoumání různých přístupů k lidským právům a jak je lze uplatnit v podpoře jednotlivců, rodin a komunit v politickém, společenskoekonomickém a environmentálním kontextu.Kolikrát už svět prohlásil ?To už se nesmí opakovat? a přesto k tomu opakovaně dochází. Proč? A kde to začíná? Přihlížející ? pasivní přihlížení je také druh zapojení. Genocida ? masová vraždění národní, etnické nebo kmenové skupiny. Pro se mezinárodní komunitě nedaří genocidám zabránit?

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu získá základní znalost jednotlivých vybraných etap židovské historie, terminologie a periodizace.

Literatura

+ V závislosti na tématu semináře/Depending on the topic of seminar.

Požadavky

Studenti jsou povinni připravit si na každý seminář doporučenou četbu a aktivně se účastnit seminárních diskusí. Seminář je ukončen zápočtem.

Garant

Mgr. Marie Crhová, Ph.D.