Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Deutschsprechende Juden auf dem Weg (JUD / DJWT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / DJWT - Deutschsprechende Juden auf dem Weg, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Židé z Čech a Moravy před a po roce 1918- Specifika "regionálních" židovských obcí v Prostějově a na Moravě- Sionistické ohlasy na Moravě a jejich recepce mezi členy olomoucké židovské inteligence- Bolesté probuzení ze sionistického sna v reálném židovském státě Izrael- kontext německy psané literatury v Palestině a v Izraeli

Literatura

Yegar, M. Československo, sionismus, Izrael. Praha, 1997. Pěkný, T. Dějiny Židů v Čechách a na Moravě. Praha, 2001. Rudolf Hirsch, Birgid Leske und Kol. Exil in der Tschechoslowakei, in Großbritannien, Skandinavien und Palästina. In.: Kunst und Literatur im antifaschistischen Exil 1933-1945. Leipzig, 1987. Zweig, M. Vzpomínky. Olomouc, 2004. Faerber, Meir M. Auf dem Weg. Eine Anthologie deutschsprachiger Literatur in Israel. Bleicher Verlag, 1989. Leuenberger, S. Schrift-Raum Jerusalem. Idetntitätsdiskurse im Werk deutsch-jüdischer Autoren. In: Reihe Jüdische Moderne, Bd. 7. Böhlau Verlag, 2007.

Požadavky

aktivní účast a příprava na seminář

Garant

Mgr. Ivana Cahová