Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Izraelská studia: Kulturní reálie 1 (JUD / IK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / IK1 - Izraelská studia: Kulturní reálie 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Archaický pojem "reálie" získává v kurzech "kulturních reálií" nový obsah: veškeré projevy kultury, umění, společenského, politického, mediálního dění s důrazem na prostor nově vzniklého státu Izrael mohou být jejich obsahem. Obsah jednotlivých kurzů se mění v závislosti na zájmech a metodách jednotlivých vyučujících.Seznam nabízených seminářů je aktualizován na počátku každého semestru. Studenti si ze stále se obměňující nabídky vyberou libovolný počet seminářů a ukončí je zápočtem. Při výběru se řídí vlastní úvahou se znalostí výstupních kompetencí, kterých musí dosáhnout před závěrečnou zkouškou (viz kánon otázek ke SZZk).

Získané způsobilosti

Výsledná kompetence po absolvování modulu spočívá ve vzdělanosti v otázkách kultury, dějin, umění, myšlení atd. s důrazem na území státu Izrael a ve schopnosti vyhodnotit a interpretovat získaná fakta a na jejich základě vypracovat vlastní krátkou vědeckou stať. Absolventi si z kurzu dále odnášejí hlubokou znalost izraelské multikulturní a multi-etnické společnosti, a přehled o vědeckém výzkumu a diskusních technikách.

Literatura

+ V závislosti na tématu semináře/Depending on the topic of seminar.

Požadavky

Studenti jsou povinni připravit si na každý seminář doporučenou četbu a aktivně se účastnit seminárních diskusí. Seminář je ukončen zápočtem.

Garant

Mgr. Simona Malá