Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jesus Christ Superstar: 2nd Temple Jud. (JUD / JCHS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / JCHS - Jesus Christ Superstar: 2nd Temple Jud., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento seminář se bude zabývat starověkou židovskou historií a způsoby jakými je dnes tato doba ztvárňována. Estetika, dějiny filmu, nebo křesťanská teologická perspektiva subjektu budou diskutovány jen okrajově.Vybrané filmy:Ben-HurJesus Christ SuperstarThe Last Temptation of ChristThe Passion of the ChristLife of Brian

Získané způsobilosti

Seznámení se základními historickými prameny, koncepty a diskutovanými problémy epochy.Na základě získaných poznatků/názorů bude absolvent schopen vyjádřit se k věrohodnosti Hollywoodských filmů a to na základě získaných znalostí o dané historické epoše.

Literatura

Geza Vermes. Jesus the Jew. různé edice. Nový zákon.

Požadavky

Od studentů se požaduje četba uložené sekundární literatury na každou hodinu a aktivní účast na diskusích o primárních textech a filmech. Na konci semestru je požadována esej (4-5 stránek) v angličtině, češtině, hebrejštině nebo maďarštině o jednom z filmů nebo jednom historickém tématu, jak je prezentováno v několika pozdějších hodnoceních filmů ve světle historického výzkumu.

Garant

doc. Tamás Visi, Ph.D., M.A.