Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní izraelská lit. v českém překl.1 (JUD / MIL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / MIL - Moderní izraelská lit. v českém překl.1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Účastníci kurzu se seznámí s hlavními vývojovými tendencemi moderní izraelské hebrejsky psané fikce a jejími specifiky v tematických okruzích:1. obrazy izraelsko-palestinského konfliktu2. šoa3. literární zachycení generační propasti,4. intertextualita v izraelské literatuřě - tradice a víra5. hudba v literatuřeJednotlivé semináře jsou založeny na práci s texty vybraných autorů, a to v českém překladu, textů vydaných i rukopisných.

Získané způsobilosti

Student získá základní přehled v moderní izraelské hebrejsky psané literatuře existující v českém překladu. Bude schopen analyzovat specifika moderní izraelské literatury a jejího významu v různých kontextech.

Literatura

Oz, Amos. Až do smrti (povídky Až do smrti, Pozdní láska). Praha: Paseka, 2002. Kenan, Amos. Cesta do Ein Charod. Praha: Ivo Železný, 1996. Oz, Amos. Černá skříňka. Praha: Mladá fronta, 1993. Jehošua, Avraham B. Milenec. Praha: Pistorius&Olšanská, 2008. Oz, Amos. Můj Michael. Praha: Paseka, 2004. Oz, Amos. Panter ve sklepě. Praha: Mladá Fronta, 1999. Šacham, Natan. Rosendorfovo kvarteto. Praha: Paseka, 2000. Appelfeld, Aharon. Sebeklam (povídky Útulek; Badenheim 1939). Praha: Academia, 2000. Agnon, Š. J. Šátek a jiné povídky. Praha: Mladá Fronta, 1999. Šalev, Aner. Temná hmota. Praha: Albatros, 2009. Grossman, David. Viz LÁSKA. Praha: Mladá Fronta, 1996.

Požadavky

Pravidelná docházka, aktivní účast v semináři, samostatný referát.

Garant

PhDr. Lenka Uličná, Ph.D.