Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mýty spoj s Židy jako podhoubí antisemit (JUD / MSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / MSA - Mýty spoj s Židy jako podhoubí antisemit, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané tématické okruhy:Židé jako bohovrazi - náboženský antisemitismusZnesvěcování hostie, rituální vražda, černá smrt, démonizaceAhasver. Věčný Žid jako symbol židovského národaMýty spojené s holocaustem - rasový antisemitismusŽidé jako ti, kteří hýbou finančním a politickým světem - "ekonomický" antisemitismus

Získané způsobilosti

Student získá povědomí o původu a motivaci vzniku mýtů provázejících židovský národ mnohdy až do současnosti. Na základě poznatků získaných v semináři bude schopen zapojit se aktivněji do celospolečenského dialogu o antisemitismu a rasismu. Zároveň student vytříbí v rámci diskuze své argumentační schopnosti a na základě několika samostatných prací zlepší autorské postupy při psaní eseje na odborně-společenské téma.

Literatura

PAVLÁT, Leo. Antisemitismus - nejsetrvalejší zášť v dějinách lidstva. Praha: Židovské muzeum v Praze, 1997. KREJČA, Aleš. Antisemitismus v posttotalitní Evropě. Praha : Nakladatelství Franze Kafky, 1992. MESSADIÉ, Gérald. Obecné dějiny antisemitismu. Praha : Práh, 2000.

Požadavky

- Aktivní účast, vypracování eseje na zadané téma, povinná četba vybraných textů. Předmět bude uzavřen zápočtem, může být uzavřen kolokviem

Garant

Mgr. Ivana Cahová