Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Woody Allen: Cont. Jewish "Philosopher" (JUD / WA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / WA - Woody Allen: Cont. Jewish "Philosopher", Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Každá hodina bude rozdělena do dvou částí.1. Promítání Allenova filmu. Ke každému filmu bude sezam předem vybraných témt, na která se budeme soustředit při sledování snímku.2. V druhé části budou poskytnuty základní infromace k filmu a historickému pozadí. Následná debata nad tématy bude mít za cíl je co nejdetailněji prozkoumat. Všechny debaty budou propojeny třemi tématy: sekulární židovská identita, parodie filosofie a náboženství.Filmy (všechny s českými titulky) :Annie HallZeligCrime and MisdeamourDeconstructing HarryAnything ElseNew York stories (ve spolupráci s Danielem Soukupem)Movie of choiceTexty budou rozdány na hodinách a seznam kompletní literatury dostupné elektronicky bude poskytnut zapsaným studentům

Získané způsobilosti

Kurz poskytne účastníkům základní přehled nejoceňovanějších filmových děl Woody Allena, zásadních témat a problémů, které formovaly jeho umělecký a tvůrčí přístup. Učastníci budou uvedeni do problematiky židovské sekulární identity a náboženství, které často hrají důležitou tématickou roli v Allenových filmech.

Literatura

nullNote:. Texts will be provided on the sessions . nullnullnull

Požadavky

Prezence na hodináchKrátka esej na vybrané téma (1500 slov)

Garant

Mgr. Jakub Ráliš