Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Židovské památky na Střední Moravě 1 (JUD / ZPSM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / ZPSM1 - Židovské památky na Střední Moravě 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

ÚVODNÍ HODINA se bude konat 25. září od 10:00-11:30 v knihovně CJS na Třídě Svobody 26. ÚČAST NUTNÁ!V případě, že se nemůžete dostavit, kontaktujte mě na e.mail: danielsoukup@seznam.czNávrh exkurzí1. Židovské památky v Olomouci2. Židovské památky v Prostějově3. Židovské památky v Lipníku nad Bečvou4. Židovské památky v Holešově5. Židovské památky v Kojetíně6. Židovské památky v Jevíčku- cíle a pořadí exkurzí se může změnit dle zájmu studentů

Získané způsobilosti

Student získá poznatky z židovským památkám na Střední Moravě, které jsou zmíněny pod obsahem semináře.

Literatura

Gold, Hugo (ed.). Die Juden und Judengemeinden Mährens in Vergengenheit und Gegenwart. Brno, 1929. Ehl, P., - Fiedler, J. - Pařík, A. Staré židovské hřbitovy Čech a Moravy. Praha, 1991. Klenovský, J. Židovská obec v Olomouci : historie, osobnosti, památky. Olomouc, 1997. Klenovský, Jaroslav. Židovské město v Prostějově. Prostějov, 1997. Klenovský, Jaroslav. Židovské památky Lipníku nad Bečvou. Olomouc, 2000. Klenovský, Jaroslav. Židovské památky Moravy a Slezska. Brno, 2002. Fiedler, Jiří. Židovské památky v Čechách a na Moravě. Praha, 1992. Klenovský, Jaroslav. Židovské památy Holešova. Holešov, 2004.

Požadavky

ÚVODNÍ HODINA se bude konat 25. září od 10:00-11:30 v knihovně CJS na Třídě Svobody 26. ÚČAST NUTNÁ!V případě, že se nemůžete dostavit, kontaktujte mě na e.mail: danielsoukup@seznam.czAktivní účast na exkurzích, referáty. Exkurze budou realizovány po společné dohodě (pravděpodobně ve zvolené pátky zimního semestru). Podrobnosti budou upřesněny v úvodním semináři na začátku semestru.

Garant

Mgr. Daniel Soukup, Ph.D.