Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Židovské památky na Střední Moravě 2 (JUD / ZPSM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JUD / ZPSM2 - Židovské památky na Střední Moravě 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní schůzka semináře Židovské památky na střední Moravě se uskuteční v pátek 27. února, v 10:00 v knihovně CJS na Třídě Svobody 26. Pokud se nemůžete zúčastnit, kontaktujte mě (soukup@ucl.cas.cz). Účast na úvodní hodině je nutná, abychom domluvili data a lokality, kam povedou naše exkurze.Návrh exkurzí1. Židovské památky v Kojetíně2. Židovské památky v Lošticích a Úsově3. Židovské památky v Hranicích na Moravě4. Židovské památky v Tovačově

Získané způsobilosti

Student získá poznatky z židovským památkám na Střední Moravě, které jsou zmíněny pod obsahem semináře.

Literatura

Gold, Hugo (ed.). Die Juden und Judengemeinden Mährens in Vergengenheit und Gegenwart. Brno, 1929. Melotík, Zdeněk. Olomouc rabína Bertholda Oppenheima. Olomouc, 2005. Klenovský, Jaroslav. Památky židovské obce tovačovské. Olomouc, 1996. Ehl, P., - Fiedler, J. - Pařík, A. Staré židovské hřbitovy Čech a Moravy. Praha, 1991. Bednář, Václav - Pospěch, Tomáš. Židé na Hranicku. Hranice, 2007. Klenovský, Jaroslav. Židovská čtvrť v Úsově. Olomouc, 1993. Klenovský, Jaroslav. Židovská obec v Olomouci : historie, osobnosti, památky. Olomouc, 1998. Klenovský, Jaroslav. Židovské památky Moravy a Slezska. Brno, 2002. Fiedler, Jiří. Židovské památky v Čechách a na Moravě. Praha, 1992.

Požadavky

Aktivní účast na exkurzích, referáty. Exkurze budou realizovány po společné dohodě (pravděpodobně ve zvolené pátky letního semestru). Podrobnosti budou upřesněny v úvodním semináři na začátku semestru.Úvodní schůzka semináře Židovské památky na střední Moravě se uskuteční v pátek 27. února, v 10:00 v knihovně CJS na Třídě Svobody 26. Daniel Soukup (soukup@ucl.cas.cz). Pokud se nemůžete zúčastnit, kontaktujte mě. Účast na úvodní hodině je nutná, abychom domluvili lokality, kam povedou naše exkurze.

Garant

Mgr. Daniel Soukup, Ph.D.