Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tlumočnická cvičení IV (KAA / 2T16)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / 2T16 - Tlumočnická cvičení IV, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Simultánní tlumočení do ČJ. Témata: populárně-naučná vědeckého a společenskovědního rázu.Studenti procvičují teoreticky osvojené strategie simultánního tlumočení na škále obsahově a terminologicky středně náročných textů populárně-naučného vědeckého a společenskovědního rázu. Osvojují si způsoby přípravy na simultánní tlumočení, práci s glosáři a paralelními texty, komunikace s klientem.Zvládnutí nácviku se ověřuje na simulované konferenci, z níž je pořízen zvukový a obrazový záznam s následnou zpětnou vazbou vyučujícího.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni simultánně tlumočit do češtiny náročné projevy.

Literatura

Nolan, James. Interpretation Techniques and Exercises. 2005. ISBN 1853597910.Jones, Roderick. Conference Interpreting Explained. Manchester, 2002. ISBN 1900650576.Handel, H, Murray, D. Exercises in Interpreting. Lambert Lensing Verlag, 1966.

Požadavky

Aktivní účast, předepsaná docházka, sestavení glosáře, praktický zápočtový test formou simultánního tlumočení.

Garant

PhDr. Veronika Prágerová, Ph.D.