Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fonetika pro tlumočníky (KAA / 2T20)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / 2T20 - Fonetika pro tlumočníky, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Orientační program:Úvod, požadavky, používání laboratoře a softwaru.Artikulace anglických hlásek.Inventář anglických fonémů.Fonologická pravidla, kterým podléhají anglické souhlásky.Fonologická pravidla, kterým podléhají anglické samohlásky.Spojitá řeč.Opakování v polovině semestru.Received Pronunciation a General American.Londýnská angličtina.Skotská angličtina.Angličtina amerického jihu.Cizí přízvuk v angličtině.

Získané způsobilosti

1. Studenti získají základní teoretickou znalost, která jim umožní pochopit mechanismy anglické výslovnosti.2. Studenti si rozvinou své praktické dovednosti. Hlavní důraz je kladen na porozumění souvislé anglické řeči.3. Studenti se seznámí se základními rozdíly výslovnosti různých variet angličtiny (Recieved Pronunciation. Londýnská angličtina. Skotská angličtina. Irská angličtina. General American. Jih USA. etc)

Literatura

Ladefoged, P. A Course in Phonetics. 2006. Cruttenden, A. Gimson s Pronunciation of English. 2001. Wells, J.C. Accents of English. 1982. Volín, J. IPA Based Transcription for Czech Students of English. Praha: Karolinum, 2003. Wells, J.C. Longman Pronunciation Dictionary. Brazil, D. Pronunciation for advanced learners of English. 1994.

Požadavky

Získání minimálního skóre pro absovování kurzu. Skóre se skládá z* aktivní účasti* domácích úkolů* doma vypracovaných transkripcí* testu v polovině semestru* testu na konci semestru

Garant

Mgr. Václav Jonáš Podlipský, Ph.D.