Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Research seminar (KAA / 3C10)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / 3C10 - Research seminar, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu je dán tematy, která se každý semestr mění. Základním obsahovým předpokladem je dokonalá obeznámenost se základní sekundární literaturou, jejíž seznam, postupně aktuálně doplňovaný, obdrží studenti na začátku semestru. Obsahová náplň semináře bude aktuálně doplňována a upřesňována na základě korpusově získaných a verifikovaných jazykových dat. Cílem je uspořádat obsahovou náplň tak, aby vytvářžela koherentně sourodý a formou kohezní celek.

Získané způsobilosti

Tim, že studenti v tomto seminaři pracují v týmu, zvýší se jejich vnímavost k toleranci a zodpovědnosti za konečný výsledek, zdokonalí se v dovednosti obhajovat svůj názor, ale i zvažovat názory ostatních a kriticky posuzovat míru objektivnosti a relevantnosti poznatků získaných touto výzkumnou činností. Důraz je kladen také na schopnost oddělovat poznatky zásadní od poznatků periférních a dovednost uplatňovat hierarhizaci na získaná jazyková data.

Literatura

Halliday, M.A.K. Language as social semiotic. Thje social interpretation of language and meaning. London, 1978. ISBN 0713162597.Ludmila Urbanová. On expressing the meaning in English conversation. MU Brno, 2003. ISBN 80-210-3252-9.Joanna Channell. Vague Language. Oxford, 1994. ISBN 0-19-437186.

Požadavky

Seminář je založen na týmové práci. Každý účastník je povinen (1) sezámit se s předepsanou studijní literaturou a vybrat si v rámci daného tematu dílčí oblast, kterou bude zpracovávat;(2) pružně se přizpůsobovat novým poznatkům získaných z analýzy své i analýzy výsledků ostatních v týmu; (3) ve stanovených lnůtách prezentovat výsledky svého výzkumu a (4) podílet se na formulaci závěrečné zprávy a veřejné prezentaci výsledků.

Garant

prof. PhDr. Jarmila Tárnyiková, CSc.