Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademická angličtina pro PhD filology (KAA / 91AMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / 91AMA - Akademická angličtina pro PhD filology, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti mají představit obsah své dizertační práce a promluvit o literatuře, která se vztahuje k tématu jejich dizertační práce. Příprava probíhá formou samostudia.I. Písemná zkouška (cca 20 min)- čtení s porozuměním ověřuje pomocí různých typů úloh schopnost porozumět anglickému textu (texty budou vybírány s přihlédnutím k oboru doktorského studia)II. Ústní zkouška (cca 30 min)- diskuse o přečteném textu- prezentace doktorské práce (téma, cíle, výzkumná metoda, přínos práce?)- pohovor o doktorské práci

Získané způsobilosti

Rozšířit rozsah znalostí studentů v oblasti akademické angličtiny na úrovni B1/B2. Kompetence komunikativní, dovednosti psaní a čtení.Vykonáním zkoušky doktorand/ka prokáže schopnost komunikovat v cizím jazyce na úrovni B1 ? B2 v rovině obecné a odborné a porozumět textům v oblasti své odbornosti.

Literatura

Šanderová, Jadwiga. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha, 2007. ECO, Umberto. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. ISBN 80-7198-173-7.Eco, Umberto. Meze interpretace, Karolinum, Praha 2005.

Požadavky

a) Projekt dizertační práce v rozsahu 1 stránky A4 - kandidát musí projekt práce odevzdat minimálně dva týdny před zkouškou.b) zkouška: kombinovaná (písemná a ústní)

Garant

Mgr. Martina Kepková