Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglo-American Poetry (KAA / AMPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / AMPO - Anglo-American Poetry, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář se v jednotlivých semestrech zaměřuje buď na britskou nebo americkou poezii.V letnim semestru zamereni na britskou poezii.Seminář zaměřený na briskou poezii:- básníci Hnutí- básníci Skupiny-Liverpoolští básníci- etnická poezie-feministická poezie-konkrétní poezie-vizuální poezie-skotská, irská a velšská poezieSeminář zaměřený na americkou poezii:-stav k roku 1945: tradice a inovace-akademická poezie a formalismus-projektivismus a škola Black Mountain-poezie beat generation a sanfranciské renesance-konfesijní poezie-poezie hloubkového obrazu-poezie newyorské školy-feministická poezie-poezie radikálního protestu-poezie novoromantiků-uskupení 90. let a přelomu století

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu bude seznámen se zásadními vývojovými trendy v britské a americké poezii 20. století a bude mít znalost primární i sekundární literatury.

Literatura

Weinberger, Eliot, ed. merican poetry since 1950: innovators and outsiders : an anthology. New York, 1993. ISBN 0941419924.Flajšarová, Pavlína. Poezie ve Velké Británii a v Severním Irsku po roce 1945. Rychnov nad Kněžnou, 2007. Abrams, M.H. The Norton Anthology of English Literature. Ferguson, Margaret, Mary Jo Salter, and Jon Stallworthy, eds. The Norton Anthology of Poetry. New York, 2005. Flajšar, Jiří. Dějiny americké poezie. Ústí nad Orlicí, 2006. ISBN 80-86845-44-3.Rogers, Pat. The Oxford Illustrated History of English Literature. Oxford, 2001. Carter, Ronald, and John McRae. The Routledge History of Literature in English: Britain and Ireland. London, 2001. Sanders, Andrew. The Short Oxford History of English Literature. Oxford, 2004.

Požadavky

- četba zadané studijní literatury- rozbor textu- účast na přednášce/workshopu hostujících expertů dle specifikace vyučujícího- studium a znalost primární i sekundární literatury zadané vyučujícím

Garant

Mgr. Pavlína Flajšarová, Ph.D.