Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Česká anglistika v hlavních proudech (KAA / ČADSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / ČADSP - Česká anglistika v hlavních proudech, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu budou následující tematické okruhy:1. Pražská škola a podíl anglistů na zviditelnění jejího systémově funkčního přístupu.2. Retrospektivní pohled na utváření anglistického povědomí v naší domácí lingvistické tradici.3. Hlavní anglisté v koncepcích a přínosu k obecně lingvistickým teoriím.4. V. Mathesius a J. Vachek.5. Ivan Poldauf.6. Současný stav anglistického bádání na jednotlivých pracovištích a hlavní oblasti badatelského zájmu.

Literatura

Vilém Mathesius. A Functional Analysis of Present-Day English on a general linguistic basis. Praha, 1975. Josef Vachek. Selected Writings in English and General Linguistics. Praha, 1976. Libuše Dušková. Studies in the English Language Part 1,2. Praha, 1999. ISBN 80-7184-614-7.

Požadavky

1. zpracování vlastního projektu na zadané téma a jeho prezentace.2. aktivní účast v diskusi k jednotlivým tematickým okruhům (viz obsah).

Garant

prof. PhDr. Jarmila Tárnyiková, CSc.