Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika 1 (KAA / DI1UZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / DI1UZ - Didaktika 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Motivace (vnější, vnitřní)Typologie žáka (věk, jazyková úroveň), výuka zaměřená na žákaRole učitele ve výuce (manažerská, řídící, modelová, monitorovací, poradenská)Učební styly a jejich důležitost ve výuce jazyků (visuální, auditivní, kinestetický, taktilní)Typy inteligence a jejich využití v hodinách angličtiny (logicko-matematická, lingvistická, prostorová a nové inteligence podle Howarda Gardnera)Akční výzkum a další vzdělávání učitelů v oblasti výuky jazykůManagement hodiny (atmosféra, rutiny, disciplina, mateřský a cizí jazyk, různé typy interakce, heterogenní třídy)Hodnocení, typologie chyb, zpětná vazbaPlánování hodin a kurzů, SERR, RVP, ŠVP, klíčové kompetence žáků a studentůJazykové dovednosti psaní a čtení

Získané způsobilosti

Studenti získají teoretické znalosti a praktické dovednosti z oblasti metodiky angličtiny. Nově získané kompetence v oblasti praktické výuky angličtiny si vyzkouší prostřednictvím výstupů v hodinách.

Literatura

Scrivener, J. Learning teachning: a guidebook for English language teachers. Oxford: Macmillan, 2005. ISBN 9781405013994.Harmer, J. The Practice of English Language Teaching. Fourth Edition. Book with DVD. Harlow: Longman, 2007. ISBN 9781405853118.Ur, P. A Course in English Language Teaching. Cambridge: Cambridge University Press, 2012. ISBN 9781107684676.English teaching Professional. Seymour, D., & Popova, M. 700 classroom activities: conversation, functions, grammar, vocabulary. Oxford: Macmillan, 2003. ISBN 9781405080019.

Požadavky

80 % účast na výuce (maximálně 3 povolené absence)aktivní účast v diskuzích a aktivitáchsplnění zadaných úkolů (např. přípravy hodin, výstupy, aktivity)

Garant

PhDr. Sabina Pazderová