Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační technologie 1 (KAA / IT01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / IT01 - Informační technologie 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

# Úvod do IT, hardware, základní pojmy# Počítačová infiltrace, zásady bezpečnosti práce# E-mail (pokročilá práce s klientem pro vzdálenou správu elektronické pošty)# World Wide Web (webové prohlížeče, vyhledávání informací)# HTML a tvorba webových stránek# Textový editor MS Word (vytváření komplexních dokumentů)

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu získá student pokročilé IT dovednosti, které mu umožní vytvářet a formátovat komplexní dokumenty, vytvářet a editovat HTML webové stránky, konfigurovat klienta pro vzdálenou správu elektronické pošty, vyhledávat informace na webu pomocí pokročilých operátorů a efektivně se bránit proti malware a počítačové infiltraci.

Literatura

Jaroslav Černý. Domácí e-mail a program Outlook Express. Praha, Computer Press, 2005. Petr Městecký a kol. Microsoft Office 2000 a XP Podrobná uživatelská příručka. Praha, Computer Press, 2002. http://www.viry.cznullMartin Domes. Tvorba webových stránek - Jednoduše, srozumitelně, názorně. Praha, Computer Press, 2006.

Požadavky

# Aktivní účast, tolerovány jsou max. 2 absence.# Příprava na semináře (nastudování požadovaných materiálů).# Splnění průběžných úkolů.# Úspěšné vykonání zápočtového testu, tj. získat 80 % ze 100 % (teoretická část cca 30 %, praktická část 70 %).

Garant

PhDr. Pavel Král