Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykové cvičení 1 (KAA / JC01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / JC01 - Jazykové cvičení 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osvojení dovedností v oblasti akademického psaní, zejména psaní esejů - jak logicky řadit myšlenky, argumentovat, srovnávat. Studenti se seznámí s tím, jak psát odkazy a citace, bibliografii a jak se vyhnout plagiátorství.

Získané způsobilosti

Vývoj a procvičení dovedností nutných k vytvoření koherentního psaného celku jak např. eseje, recenze, shrnutí apod. Seznámit studenty s kritickým myšlením a akademickým psaním. Studenti umí efektivně rozvinout argumenty, použít tvrzení na jejich podporu a dát je do širšího kontextu. Studenti prakticky použijí teoretické znalosti získané v semináři.

Literatura

Savage, Alice and Patricia Mayer. Effective Academic Writing 2: The Short Essay . Oxford, OUP, 2005. Gibaldi, Joseph. MLA Handbook for Writers of Research Papers. New York: MLA, 2009. Zemach & Rumisek. Academic Writing. MacMillan, 2005. Mounsey, Chris. Essays and Dissertations. Oxford: OUP, 2002. The Chicago Manual of Style. Chicago: University of Chicago, 2010. Griffith, Kelley. Writing Essays about Literature. Belmont: Wadsworth, 2010.

Požadavky

80% prezence, aktivní účast v hodinách, plnění zadaných úkolů, průběžné hodnocení písemného projevu, konzultace

Garant

Mgr. Martina Kepková

Vyučující

Mgr. Pavel GončarovMgr. Markéta GregorováMgr. Robert HýsekMgr. Martina KepkováMgr. Monika KrudencováMgr. David Livingstone, Ph.D.PhDr. Sabina PazderováPhDr. Libor Práger, Ph.D.Mgr. Dana Straková