Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář tlumočnický 2 (KAA / MAT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / MAT1 - Diplomový seminář tlumočnický 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postupy vypracování diplomové práce v souladu s požadavky oboru, definování a odborné zpracování zvoleného téma teoreticky, s použitím relevantní odborné literatury. Jaký repertoár výzkumných metod je k dispozici pro výzkum v oborech humanitních věd, deskriptivní metody, empirické metody, deduktivní metody a jejich nástroje (experiment, pozorování, strukturovaný rozhovor, dotazníkové šetření, atd.)a jak vybrat pro svůj výzkumný projekt nejvhodnější metodu a aplikovat ji. Jak interpretovat výsledky zkoumání a zpracovat je do výstupů projektu a jak nakonec vyvodit důsledky a závěry předkládané práce. Jaké jsou požadavky na formální úpravu diplomových prací, citační normu a na bibliografickém zpracování sekundární literatury.

Získané způsobilosti

Osvojit si zásady přípravy, psaní a prezentace akademické práce.

Literatura

Pöchhacker, Franz. Introducing Interpreting Studies. Londýn a New York, 2004. ISBN 0415268877.Čeňková, I. a kol. Teorie a didaktika tlumočení I. Praha, 2001. ISBN 80-85899-62-0.Pöchhacker, Franz; Shlesinger, Miriam. The Interpreting Studies Reader. London, New York, 2001. ISBN 0415224780.

Požadavky

Absolvování kurzu s maximálně 2 absencemi, předložení návrhu vlastního výzkumného projektu, předložení bibliografického seznamu, vypracování prezentace na zadané téma z teorie tlumočení, prezentace výzkumné metody a zkoumaného materiálu (např. v případě empirického výzkumu prezentace korpusu nebo vzorku respondentů dotazníkového šetření).

Garant

PhDr. Veronika Prágerová, Ph.D.Mgr. Jitka Zehnalová, Dr.

Vyučující

PhDr. Veronika Prágerová, Ph.D.