Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Theory of Literary Interpretation (KAA / TELZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / TELZ - Theory of Literary Interpretation, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkouška je ústní. Skládá se ze tří částí. V první částí proběhne rozprava nad jedním z textů teorie, který student přečetl navíc (text, který není na programu kurzu). Druhá část je zkouška z jednoho z vybraných teoretických směrů (hlavní postupy a termíny). Třetí část se zaměřuje na aplikaci teoretického přístupu na jeden z textů z programu kurzu.

Získané způsobilosti

Přehled o základních přístupech k interpretaci literárních textů, s důrazem na směry 20. století.Hlubší pochopení vztahu mezi textem a kontextem.Osvojit si různé metody interpretace a být schopen tyto metody aplikovat na texty angloamerické literatury, poznat jejich přednosti a nedostatky.

Literatura

Guerin, Wilfred L. et al. A Handbook of critical approaches. Oxford, 1992. Peprník, Michal. Směry literární interpretace XX. století. Olomouc, 2004. Bílek, Petr A. Hledání jazyka interpretace k modernímu prozaickému textu. Brno 2003. Newton, Kenneth M. Jak interpretovat text. Praha , 2008. Procházka, Martin. Literary Theory: A Historical Introduction. Praha, 1997.

Požadavky

- znalost teorií interpretace- schopnost teorie aplikovat na texty z programu kurzu- seznam četby primárních teoretických textů, které student přečetl navíc (které nejsou na programu kurzu)- minimálně tři položky (nikoliv učebnice či úvody, ale texty od autorů teorií)

Garant

prof. PhDr. Michal Peprník, Dr.