Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny podnikání (KAE / DEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / DEP - Dějiny podnikání, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dějiny podnikání jako vědní disciplína ekonomických a společenských vědPodnikatel a jeho měnící se funkce v čase a společnostiGlobalizace a vývoj podnikání v evropských souvislostechPodnikání ve společenských a politických souvislostechVliv technického pokroku na podnikáníPodnik a zákazník ? reklama a vývoj jejích foremPodniková kultura, podniková etika a jejich role ve firměAktuální otázky dějin podnikání ve firmách dnesPovinnou součástí kurzu je seminární práce (příklad konkrétního podniku), která představuje aplikaci obecných znalostí z kurzu na příklad zvolené firmy.

Získané způsobilosti

Znalost dějin podnikání a působení tržních vztahů v našich zemích a také ve vybraných zemích Evropy.Znalost konkrétních osudů evropských firem různých odvětví a aplikace obecných souvislostí na jednotlivé příklady.Kurz je realizován v rámci projektu Inovace výuky ekonomických disciplín na Univerzitě Palackého a její propojení s praxí, CZ.1.07/2.2.00/28.0027, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Kurz je realizován v rámci projektu Inovace výuky ekonomických disciplín na Univerzitě Palackého a její propojení s praxí, CZ.1.07/2.2.00/28.0027, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Literatura

Geršlová, J. (2011). Co se skrývá za značkou?: historická encyklopedie podnikatelů. [Praha]: Professional Publishing. Geršlová, J. (2012). Dějiny moderního podnikání. [Praha]: Professional Publishing. GERŠLOVÁ, J., SEKANINA, M. Lexikon našich hospodářských dějin. Praha: Libri, 2003. MYŠKA M. a kol. Historická encyklopedie podnikatelů Čech, Moravy a Slezska. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. TEICHOVÁ A. Mezinárodní kapitál a Československo. Praha: Karolinum, 1994.

Požadavky

Seminární práce na téma historie konkrétní firmy v souvislosti s odpřednášenou látkou.Ústní zkouška. která bude průsečíkem tématu zvolené firmy a aplikace na obsah předmětu.

Garant

prof. PhDr. Jana Geršlová, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Jana Geršlová, CSc.