Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fundraising (KAE / FUN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / FUN - Fundraising, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teoretický úvod: pojmy fundraising charita filantropie, ale i fund chasing, fund squeezing, fund hoarding; pravidla fundraisingu; fundraisingový argument; fundraisingový plán; měření efektivity2. Dárci a kde je hledat; jak oslovit dárce; jak požádat3. Metody a techniky fundraisingu4. Kdo je fundraiser5. Komerční sféra6. Nezisková sféra7. Individuální dárci8. Veřejná sféra9. EU a jí poskytované prostředky10. Modelové příklady

Získané způsobilosti

Schopnost zpracování projektové žádosti.

Literatura

Šobáňová, Petra. (2010). Fundraising. Ostrava. Boukal Petr a kol. (2013). Fundraising pro neziskové organizace. Praha. Michael Norton. (2003). Praktický průvodce fundraisingem pro neziskové organizace. Praha. Ledvinová Jana. (2013). Profesionální fundraising : jak se osvobodit od finanční závislosti. Praha. Machálek, Petr - Nesrstová, Jitka. (2011). Základy fundraisingu a projektového managementu. Brno.

Požadavky

Aktivní účast studenta ve výuce.Domácí příprava na výuku.Prezentace ve výuce.

Garant

Mgr. Pavla Slavíčková, Ph.D.