Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika (KAE / IF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / IF - Informatika, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah1. Prostředí MS Windows- práce se soubory, souborové manažery, konverze souborů- bezpečné zálohování, automatické ukládání, datové nosiče2. MS Word 2010 a 2013- popis pracovního prostředí a jeho konfigurace- úpravy nastavení panelu nástrojů, psaní a úpravy textu, pohyb v dokumentu- zobrazení, vyznačení oblasti, přesuny v textu- formát písma, instalace a použití fontů- formát odstavce, zarovnání, zarážky a tabulátory, novinové sloupce- definice oddílů, šablony a styly předdefinované a vytvořené uživatelem, motivy- odrážky, seznamy číslované i víceúrovňové- záhlaví a zápatí, pole, číslování stránek, poznámky pod čarou- rejstříky a seznamy, generování obsahu, křížové odkazy, hypertextové odkazy- objekty v dokumentu a jejich editace, stavební bloky- symboly, obrázky, WordArt, SmartArt, textová pole, titulky- tabulky ve Wordu - tvorba a využití, použití vzorců a funkcí, záložky, propojení.- korektury dokumentu, shrnutí typografických zásad při tvorbě dokumentu- pravopis, automatické opravy textu, automatický formát- spolupráce na dokumentu, komentáře, revize- režim náhledu, tisk dokumentu- hromadná korespondence3. MS EXCEL 2010 a 2013- popis pracovního prostředí a jeho konfigurace- koncepce sešitu, šablony, zobrazení, zamčení proti změnám- vkládání a úprava dat, formát dat v buňkách- formát buněk a oblastí, motivy a styly, podmíněné formátování- adresace buněk, použití názvů a popisků- vzorce, funkce, poznámky, komentáře.- práce se seznamy, funkce automatického dokončování,- třídění dat, automatický a rozšířený filtr, souhrny, skupina a přehled- práce s grafy, typy grafů, vymezení zdrojových dat, úprava grafů, objekty v grafu, trendy, tisk grafu- import dat do Excelu, spolupráce Word-Excel- aktivní náhled před tiskem, úprava vzhledu stránky, tisk buněk.

Získané způsobilosti

Studenti získají praktické dovednosti při úpravách dokumentů, tabulek a grafů. Budou schopni ze zadaných zdrojových dat pořizovat v krátkém čase kvalitní výstupy profesionálního vzhledu. Získají přehled o možnostech využití získaných znalostí např. při tvorbě seminárních a kvalifikačních prací, ale i při moderní kancelářské práci.

Literatura

Brož M. Microsoft Excel 2000 CZ. Computer Press, Praha, 1999. Brož M. Microsoft Word 2000 CZ. Computer Press, Praha, 1999. Horák, J., Keršláger, M. Počítačové sítě pro začínající správce. Praha : Computer Press, 2001. ISBN 80-7226-566-0.Fulton J. Teach Yourself Microsoft Excel 2000 za 10 minut. SoftPress, Brno, 2000.

Požadavky

Předmět je ukončen kolokviem.Podmínky splnění:1. minimálně 75% účast na výuce2. aktivní přístup v seminářích3. prezentace získaných vědomostí formou zpracování závěrečných úkolů (Word a Excel) doplněné ústním vysvětlením použitých postupů.

Garant

Ing. Martin Drastich, Ph.D., MBA

Vyučující

Mgr. Jiřina BekárkováIng. Martin Drastich, Ph.D., MBA