Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Live in Second Life (KAE / LSL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / LSL - Live in Second Life, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Virtuální světy versus sociální sítě.Využití virtuálních světů s důrazem na Second Life.2. Úvod do e-learningového prostředí a e-portfolia.3. Vytvoření avatara, vstup do Second Life, představení základních pohybových a komunikačních dovedností.4. Orientace v e-portfoliu Mahara.5. Vytváření předmětů, možnosti avatara v Second Life.6. Představení zajímavých míst v Second Life.7. Networking ve virtuálním světě.8. Vzdělávání v Second Life.9. Pracovní možnosti v Second Life.10. Zhodnocení kurzu v rámci e-portfolia Mahara.11. Prezentace seminárních prací zpětná vazba v Second Life.12. Prezentace seminárních prací zpětná vazba v Second Life.

Získané způsobilosti

Odborné znalosti: Absolvent dokáže popsat aktuální trendy ve využití virtuálních světů.Odborné dovednosti: Student umí vytvořit a řídit avatary ? digitální reprezentanty. Absolvent se dokáže prezentovat ve virtuálním prostředí Second Life a umí pracovat s e-portfoliem.Obecné způsobilosti: Absolvent je schopen týmové spolupráce a vedení porad ve virtuálním prostředí.

Literatura

JVWR Editorial Team. Journal of Virtual Worlds Research. www.secondlife.com. www.secondlife.com. Senges, M., Praus, T. A Second Life beginner?s guide. Cambridge University Press, 2007. http://net.educause.edu/ir/library/pdf/ELI7038.pdf. http://www.slbrief.com/. Deutchmann M. and Molka-Danielsen, J. (ed.) . Learning and Teaching in the Virtual World of Second Life. Trondheim, 2009. ISBN 8251923530.Duarte, D.,L., Snyder N.T. Mastering Virtual Teams: Strategies, Tools, and Techniques That Succeed. New York, 2011. Peachey, A.; Gillen, J.; Livingstone, D.; Smith-Robbins, S. Researching Learning in Virtual Worlds Researching Learning in Virtual Worlds. Berlin, 2010. O Connell, J. , Groom, D. Virtual Worlds. Melbourne, 2010. www.secondlife.cz.

Požadavky

Kurz je zakončen obhájením zápočtové práce prokazujícím nabyté znalosti a dovednosti a krátkým rozhovorem v Second Life. Nezbytnou podmínkou pro ukončení předmětu je průběžné plnění všech zadaných úkolů v kontaktu s pedagogem a obhájení zápočtové práce ve virtuálním prostředí Second Life. Dále je vyžadována 80% účast na výuce.

Garant

Mgr. Šárka Koníčková