Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní obchod 2 (KAE / MO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / MO2 - Mezinárodní obchod 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vstup firmy na mezinárodní trhy; obchodní smlouvy, mezinárodní obchodní operace a platební styk; variabilita účasti podniku na zahraničních trzích; kapitálové vstupy firem na zahraničních trzích; exportující a importující firmy: charakteristika specifik; elektronické obchodování; vázané operace (kompenzace, offsety, obchodování nehmotnými statky; kupní smlouva a její plnění; realizace konkrétního obchodního případu; tvorba ceny v mezinárodním obchodě, práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího; předmět kupní smlouvy a její uzavření; dokumenty v mezinárodním obchodě; dodací lhůta a podmínka a platební podmínka, rizika obchodování na mezinárodním trhu a jejich pojištění.

Získané způsobilosti

Schopnost realizovat obchodní případ se zahraničím.

Literatura

MACHKOVÁ, Hana, SATO, Alexej, ZAMYKALOVÁ, Miroslava. Mezinárodní obchod a marketing : praktická výkladová encyklopedie. Grada Publishing, Praha, 2002. ISBN 80-247-0364-5.JANATKA, František, et al. Obchod v rámci Evropské unie a obchodní operace mimo členské země EU. ASPI Praha, 2004. ISBN 80-7357-006-8.Klínský P. Cvičení a příklady z ekonomiky mezinárodního obchodu : učebnice pro střední odborné a vyšší odborné školy a pro veřejnost. Fortuna Praha, 1998. ISBN 80-7168-569-0.BALAŠ, Vladimír, ŠTURMA, Pavel. Kurs mezinárodního ekonomického práva. C.H.Beck Praha, 1997. ISBN 80-7179-150-4.Cihelková E. et al. Mezinárodní ekonomie. Oeconomia Praha, 2004. ISBN 80-245-0815-X.Zamykalová, M. Mezinárodní obchodní jednání. Praha: Professional Publishing, 2003. ISBN 8086419282.SVATOŠ, M. Zahraniční obchod. Teorie a praxe. Praha, 2009.

Požadavky

Kurz je zakončen zkouškou.Podmínkou pro ukončení studia je 77% účast ve výuce. Úspěšné vykonání ústní zkoušky včetně diskuse o předložené seminární práci, forma: kombinovaná, hodnocení: známkou.

Garant

PhDr. Jiří Řezník, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Řezník, Ph.D.