Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská psychologie (KAE / MPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / MPS - Manažerská psychologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah- Základní pojmy manažerské psychologie- Self management (sebepojetí, sebepoznání, seberozvoj)- Diagnostické metody využívané v oblasti psychologie práce a organizace (vybrané diagnostické metody osobnosti a pracovních týmů, ukázky metod a vlastní diagnostika, např. Hoganovy osobnostní testy, Vienna test systém, MBTI/GPOP, NEO)- net testing a testování přes internet- Etické aspekty diagnostiky a předávání informací zadavatelům- Assessment centra - modelová situace, assesment ve virutálním prostředí- Kariérové plánování a vzdělávání- Psychologické aspekty podnikání- Výcvik vybraných sociálních dovedností- Kolaborativní nástroje ve virutálním prostředí- Komunikace prostřednictvím IT technologií- Kazuistiky, případové studieStudenti v rámci výuky pracují s IT nástroji (SW, HW atd.) využitelným k jednotlivým probíraným tématům.

Získané způsobilosti

Orientace v teorii a praxi manažerské psychologie a poradenství

Literatura

Mikuláštík, M. Manažerská psychologie, Grada, 2007. Provazník, V. Psychologie pro ekonomy a manažery. Praha, 2002. Hroník, F. Jak se nespálit při výběru pracovníků. Brno, 1999. Štikař, J., Rymeš, M., Hoskovec, J. Metody psychologie práce a organizace. Praha, 2000. Hroník, F. Poznejte své zaměstnance. Brno, 2001. Bedrnová, E., Nový, I. Psychologie a sociologie řízení. Praha, 2002. Kohoutek, R., Štěpánik, J. Psychologie práce a řízení. Brno, 2000. Štikar, Rymeš, Riegel, Hoskovec . Psychologie ve světě práce. Praha, 2003. Jay, R., Templar, R. Velká kniha manažerských dovedností. Praha, 2006.

Požadavky

- Skupinové vypracování referátu a prezentace - zápočet- Ověření znalostí a orientace v problematice - kolokvium (písemné nebo ústní)

Garant

PhDr. Klára Seitlová, Ph.D.