Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika (KAE / MT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / MT - Matematika, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah: Diferenciální a integrální počet reálné funkce jedné reálné proměnné, lineární algebraTémata:1. Množina a její vlastnosti, vztah bodu a množiny. Funkce a její vlastnosti, přehledzákladních elementárních funkcí.2. Číselné posloupnosti, jejich vlastnosti, limita posloupnosti.3. Limita a spojitost funkce.4. Derivace funkce, diferenciál a derivace vyšších řádů.5. Aplikace diferenciálního počtu, průběh funkce.6. Primitivní funkce a neurčitý integrál, integrační metody.7. Určitý integrál, jeho vlastnosti a výpočet.8. Aplikace integrálního počtu.9. Vektory.10. Matice.11. Determinanty.12. Soustavy lineárních algebraických rovnic.

Získané způsobilosti

Schopnost využití matematických operací při ekonomickém rozhodování.

Literatura

Mádrová V. Matematická analýza I. VUP, Olomouc, 2004. Kaňka, Henzler. Matematika pro ekonomy (2). Ekopress, Praha, 1997. Mádrová, Marek. Řešené příklady a cvičení z matematické analýzy I. VUP, Olomouc, 2004. Prágerová A. Cvičení z matematiky. SNTL/ALFA, Praha, 1987. Budínský, Charvát. Matematika I. SNTL Praha, 1987. Hlaváček A. Sbírka řešených příkladů z vyšší matematiky I a II. SPN, Praha, 1971. B. P. Děmidovič. Sbírka úloh a cvičení z matematické analýzy. Fragment, Brno, 2003.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem a zkouškou.K získání zápočtu je požadováno minimálně 85% účast na cvičeních, orientace v probírané tématice, aktivní práce na cvičeních.Zkouška se skládá ze dvou částí: písemné a ústní.K úspěšnému složení zkoušky je požadováno:písemná část: získat nejméně 60 % bodů z maximálního počtu bodů stanovených na písemnou práci,ústní část: alespoň uspokojivě odpovědět na vybrané otázky.

Garant

doc. RNDr. Jana Talašová, CSc.

Vyučující

RNDr. Vladimíra Mádrová, CSc.Mgr. et Mgr. Jan Stoklasa, Ph.D.doc. RNDr. Jana Talašová, CSc.RNDr. Vladimíra Mádrová, CSc.Mgr. et Mgr. Jan Stoklasa, Ph.D.