Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské rozhodování 2 (KAE / RM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / RM2 - Manažerské rozhodování 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie manažerského rozhodováníIdentifikace a formulace RP, situační analýza, dekompozice RP, stanovení příčin RP (RP - rozhodovací problém)Multikriteriální rozhodování - kritéria, varianty, důsledkyMultikriteriální rozhodování - metody, aplikace MyChoiceRealizace vybrané varianty - plánování procesů, metoda CPM, Ganttův diagram, aplikace ProjectLibreSkupinové rozhodováníPsychologické limity rozhodováníAktuální prostředí managementu - znalostní ekonomika, interkulturní aspektyAktuální prostředí managementu - ICT, virtualizace procesů, skupinová inteligence, sociální sítě

Získané způsobilosti

Odborné znalosti Správně identifikuje a přesně formuluje rozhodovací problémy. Aplikuje všechny kroky rozhodovací analýzyOdborné dovednostiŘeší jednoduché manažerské rozhodovací problémy i s využitím softwarových aplikacíObecné způsobilostiOrientuje se v aktuálním prostředí managementu s ohledem na interkulturalitu a virtualizaci prostředí práceKurz je realizován v rámci projektu Inovace výuky ekonomických disciplín na Univerzitě Palackého a její propojení s praxí, CZ.1.07/2.2.00/28.0027, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Kurz je realizován v rámci projektu Inovace výuky ekonomických disciplín na Univerzitě Palackého a její propojení s praxí, CZ.1.07/2.2.00/28.0027, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Literatura

Fotr, J., Dědina, J., & Hrůzová, H. Manažerské rozhodování. Vyd. 3., upr. a rozš. Praha: Ekopress, 2003. ISBN 80-86119-69-6.Šuleř, O. Manažerské techniky. Olomouc: Rubico, 1995. ISBN 80-85839-06-7.Šuleř, O. Manažerské techniky II. Rubico: Olomouc, 1997. ISBN 80-85839-19-9.Šuleř, O. Manažerské techniky III. Olomouc: Rubico, 2003. ISBN 80-85839-87-3.Kubeš, M., Spillerová, D., & Kurnický, R. Manažerské kompetence. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0698-9.ProejctLibre. Robson, M. Skupinové řešení problémů. Praha: Victoria Publishing, 1995. ISBN 80-85865-32-7.

Požadavky

Účast ve výuce - povoleny jsou max. dvě absence. Semestrální práce: S využitím softwarové aplikace - doporučena MyChoice Beta (free) - vybrat řešení multikriteriálního rozhodovacího problému.Podrobné pokyny jsou v LMS Moodle, student je povinen se do Moodle přihlásit nejpozději do druhé výuky dle návodu na http://www.kae.cz/moodle-navod/Studium probíhá s využitím e-learningového prostředí Moodle. Studenti se do Moodle přihlásí podle návodu na jakdomoodle.blogspot.com. Kurz v moodle má název KAE/RM2 Manažerské rozhodování 2.V kurzu v Moodle je k dispozici podrobný sylabus, podklady pro studium a řada informací a pokynů. Pokud se chcete seznámit s podrobným sylabem a nejste zapsáni na kurz ve STAGu, můžete kurz navštívit jako host.Kurz je ukončen zkouškou.

Garant

doc. Ing. Jaroslava Kubátová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslava Kubátová, Ph.D.doc. Ing. Jaroslava Kubátová, Ph.D.