Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rules of Social behavior (KAE / RSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / RSB - Rules of Social behavior, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah kurzu:- etiketa chování v závislosti na společenském postavení, místě a prostředí- budování image (úprava zevnějšku, oblékání a líčení, barevná typologie)- neverbální způsoby komunikace (podání ruky, postoje, mimika, gestikulace, špatné komunikační návyky)- základy emailové etikety- etiketa stolování

Získané způsobilosti

Student v průběhu studia předmětu získá znalosti v následujícím rozsahu. Student umí vysvětlit pravidla společenského chování v ČR a odlišnosti etikety hlavních zahraničních obchodních partnerů ČR.

Literatura

Lynne Brennan. (2003). Business etiquette for the 21st century: what to do ? and what not to do. London. David Robinson. (2000). Business etiquette: your complete guide to correct behaviour in business. London. Roy A. Cook. (2011). Guide to business etiquette. London - Boston. Geoffrey Bownas. (2003). Doing business with the Japanese: a one-stop guide to Japanese business practice. London. Chong Ju Choi ? Nigel Wright. (1994). How to achieve business success in Korea: where Confucius wears a three-piece suit. London. David Cohen. (1996). How to succeed on business trips: the art of communicating with different cultures. London. Stefan H. Verstappen. (2008). Chinese business etiquette: the practical pocket guide. Berkeley-Enfield. Lynne Brennan ? David Block. (1991). The complete book of business etiquette. London.

Požadavky

Požadavky:1) aktivní účast ve výuce2) domácí příprava3) seminární práce

Garant

Mgr. Pavla Slavíčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavla Slavíčková, Ph.D.