Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ekonomie (KAE / UEZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / UEZ - Základy ekonomie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Centrální ekonomický problém. Ekonomické chování. Tržní rovnováha a efektivnost. Náklady a nabídka. Volné a veřejné statky. Veřejná volba. Domácí produkt. Tvorba a trh peněz. Fiskální a měnová politika.kální a měnová politika.

Získané způsobilosti

Orientace v ekonomickém systému.

Literatura

HEYNE, Paul. Ekonomický styl myšlení. VŠE Praha, 1991. http://knihovna.upol.cz/~bis/databaze/scripta.htmlKUBÁTOVÁ, Jaroslava. Náhled do ekonomie. UP, Olomouc, 2004. HOBZA, Vladimír; ASSENZA, Dora; ZLÁMAL, Jaroslav. Základy ekonomie. Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. HOLMAN, Robert. Základy ekonomie pro studenty vyšších odborných škol a neekonomických fakult VŠ. C.H.Beck, Praha, 2000. MANKIW, Gregory, N. Zásady ekonomie. Grada Publishing, Praha, 1999. www.gfk.czwww.cnb.czwww.czso.czhttp://business.center.cz/http://www.spcr.cz/statistika/index.htmSOJKA, Milan, KONEČNÝ, Bronislav. Malá encyklopedie moderní ekonomie. Libri, Praha, 2004. FIALOVÁ, Helena. Malý ekonomický výkladový slovník. A plus, Praha, 2004. Ročenka Hospodářských novin. Economia, Praha, 1977. HEJTMAN, Pavel. Rozumíme současné tržní ekonomice?. JČU, České Budějovice, 1998. www.euroekonom.cz/www.statnisprava.cz

Požadavky

Kurz je ukončen zápočtovým testem. Studium probíhá s využitím e-learningového prostředí Moodle. Studenti se do Moodle přihlásí podle návodu na jakdomoodle.blogspot.comV kurzu v Moodle je k dispozici podrobný sylabus, podklady pro studium a řada informací a pokynů. Pokud se chcete seznámit s podrobným sylabem a nejste zapsáni na kurz ve STAGu, můžete kurz navštívit jako host, klíč ke kurzu a adresa pro vstup do Moodle je taktéž na jakdomoodle.blogspot.com.

Garant

doc. Ing. Jaroslava Kubátová, Ph.D.