Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vyjednávání (KAE / VYJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / VYJ - Vyjednávání, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program přednášek a seminářů:1. Teoretické základy vyjednávání. Rozdíl mezi jednáním a vyjednáváním.2. Typy vyjednávání.3. Proces vyjednávání a příprava na vyjednávání.4. Faktory ovlivňující proces vyjednávání.5. Přístupy k jednání a vyjednávání.6. Bariéry vyjednávání a jejich odstraňování.7. Etické vyjednávání.8. Vyjednávání v osobní sféře.9. Vyjednávání v pracovní sféře.10. Zvyky a tradice vyjednávání v různých zemích.11. Psychologie osobnosti a vliv charakterových vlastností člověka na vyjednávání.12. Psychologie ve vyjednávání.13. Vyjednávání v krizové situaci.14.Praktické typy pro vyjednávání.

Získané způsobilosti

Rozvinutí vlatních schopností, poznatků a řešení praktických příkladů.

Literatura

Possehl, G. Jak se prosadit a přesvědčit ostatní : prosaďte své návrhy, nápady a projekty. 2008. Plamínek, J. Konflikty a vyjednávání : umění vyhrávat, aniž by někdo prohrál. 2009. Štěpaník, Jaroslav. Umění jednat s lidmi 2. Komunikace. Grada Publishing, 2005. Bureš, Ivan; Lopuchovská Vlasta, A. Zlatá pravidla vyjednávání nejen v obchodě a podnikání. Management Press, 2004. Greff, G. 13 účinných strategií pro obchodní vyjednávání : jak dosáhnout souhlasu. 2006.

Požadavky

Kurz je zakončen kolokviem.Požadavky:1. Účast na seminářích. 2. Odevzdání a prezentace seminární práce do stanoveného termínu.Témata pro seminární práci budou zadána v průběhu prvního a druhého semináře

Garant

Ing. Romana Lešingrová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Romana Lešingrová, Ph.D.