Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademická angličtina - psaní a čtení (KAL / 93AWR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / 93AWR - Akademická angličtina - psaní a čtení, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz bude zahrnovat několik témat v dovednostech čtení a psaní. Studenti budou muset číst články v angličtině a psát své vlastní texty, a to jak delší a kratší. Workshopy se zaměří na psaní a čtení z praktického hlediska, s důrazem na pochopení, jak a proč psát texty. Podíváme se také na obecné cíle psaní odborných textů a postupy, jak je umět napsat na přijatelné úrovni.Kurz je rozdělen do šesti lekcí / seminářů, které se uskuteční během zimního semestru v následujících termínech:25.září9.října23.října6.listopadu20.listopadu4.prosincePlán může podléhat změnám.

Získané způsobilosti

Studenti budou trénovat své schopnosti číst a psát anglicky se zaměřením na akademickém prostředí. Budou schopni psát texty samostatně, budou schopni porozumět více pokročilým textům napsaným v angličtině a také používat anglický jazyk v dalším studiu. Studenti budou schopni samostatně pracovat s anglickými zdroji.

Literatura

McCarthy, M., & O Dell, F. (2008). Academic vocabulary in use: 50 units of academic vocabulary reference and practice : self-study and classroom use. Cambridge: Cambridge University Press. Ilona Leki. Academic Writing. Murphy, R. (2012). English grammar in use: a self-study reference and practice book for intermediate learners of English : with answers. Cambridge: Cambridge University Press. George Orwell. Politics and the English language. Hewings, M. (2005). Advanced grammar in use: a self-study reference and practice book for advanced students of English : with answers. Cambridge: Cambridge University Press.

Požadavky

- Účast (max. jedenkrát)- Aktivní účast- Splnění všech požadovaných úkolů

Garant

MgA. Markus Johan Öbrink, M.A.