Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intenzivní kurz akademické angličtiny (KAL / 93IAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / 93IAE - Intenzivní kurz akademické angličtiny, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je zaměřen na zlepšení studentovy úrovně anglického jazyka, zejména v souvislosti s akademickou práci. Cílem je pomoci studentům používat angličtinu ve své práci a studiu a získat sebevědomí k použivání svých dovedností. To znamená, že kurz bude připravovat studenty pro práci s anglickými texty na akademické úrovni, aktivně využívat odborných textů, nezávisle se účastnit diskuzí a překládat materiál ve svém oboru.Kurz je založen na: studiu odborné literatury, dále materiálu se zaměřením na slovní zásobu, argumentační schopnosti, dále na práci s audiovizuálními pomůckami, na získání komunikativních dovedností prostřednictvím čtení, psaní a diskuze, na přípravu a prezentaci vlastní odborné práce.Kurz se koná v období od 11. do 15. ledna mezi 9. a 14.30 hod. Každý den se skládá ze tří bloků, s obědem mezi 12:15 a 13:00.Od pondělí do středy: psaní- Co je Akademická angličtina?- Jak napsat odborný text v angličtině? Podíváme se na několik různých strategií a práci na různých částech procesu psaní.- Některé základní gramatické prvky jsou součástí výuky.- Psaní závěrečné práceČtvrtek a pátek: prezentační dovednosti- Jak se připravit na dobrou prezentaci (struktura, styl, běžné chyby atd.)- Neverbální komunikace- Závěrečná prezentace

Získané způsobilosti

Schopnost systematické práce s anglickým jazykem na akademické úrovni. Lepší praktické dovednosti pro používání aktivní slovní zásoby v angličtině v akademickém světě, se zaměřením na studium a prezentaci. To zahrnuje práci s odbornými texty, aktivní účast na seminářích a v diskuzích, a schopnost napsát svoje vlastní texty a prezentovat své projekty a výzkum.

Literatura

McCarthy, M., & O Dell, F. (2008). Academic vocabulary in use: 50 units of academic vocabulary reference and practice : self-study and classroom use. Cambridge: Cambridge University Press. Murphy, R. (2012). English grammar in use: a self-study reference and practice book for intermediate learners of English : with answers. Cambridge: Cambridge University Press. George Orwell. (1946). Politics and the English language. Brink-Budgen, R. van den. Critical Thinking for Students. Oxford, 2000. Wallwork, Adrian. English for Presentations at International Conferences. New York, 2010. Mounsey, Chris. Essays and Dissertations. Oxford, 2002. Čmejrková, Světla, František Daneš, and Jindra Světlá. Jak napsat odborný text. Praha, 1999.

Požadavky

Aktivní účast v průběhu celého kurzu.Prostudujte si požadovaný seznam literatury.Splňte požadované domácí úkoly.Dokončete zápočtové úkoly v souladu s požadavky.

Garant

MgA. Markus Johan Öbrink, M.A.