Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademická angličtina mírně pokročilí,zk (KAL / AAMZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / AAMZ - Akademická angličtina mírně pokročilí,zk, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ústní zkouška bude ve formě mini-konference, kde každý student, během 4. semestru musí prezentovat odborný text v rozsahu 6-8 stran, který si vybere po domluvě s vyučujícím v průběhu semestru AAM3.Odborný text (například kapitola z knihy nebo článek; nepočítají se obrázky, diagramy, poznámky na konci článku/kapitoly, hudební partitury atd.) má být v anglickém originále (tj. od autora, jehož mateřštinou je angličtina) s uvedenou přesnou a úplnou bibliografickou citací (jméno autora, celý název knihy/periodika, místo vydání, vydavatelství, rok vydání/popř. ročník a číslo, celý název kapitoly/článku, stránky). Nepočítají se texty z internetu; berou se v úvahu pouze tištěné materiály.Prezentace má trvat max. 15 minut a má zahrnout:přesné bibliografické údaje,důvod, proč si student vybral tento text,hlavní myšlenky v textu,zda text, dle studenta, byl užitečný k jeho jazykovému a oborovému studiu a proč.V rámci ústní prezentace mohou být také ukázky literárních, uměleckých, architektonických, atd. děl.Prezentaci bude následovat 5-10 minutová diskuze s otázkami ze strany kolegů.

Získané způsobilosti

V kurzu AAM by měli studenti dle Společného evropského referenčního rámce dosáhnout úrovně B1, tj.: rozumět hlavním myšlenkám srozumitelné spisovné vstupní informace týkající se běžných témat, se kterými se setkávají v probraných odborných textech; umět srozumitelně položit jednoduché otázky žádající vysvětlení odborných terminů a nebo více informací o odborných textech, které se řeší; umět vyjádřit vlastní názory o textu nebo tématu, které sami prezentují; umět si ze čteného nebo ústně prezentovaného anglického odborného textu udělat stručné písemné poznámky, obsahující klíčová slova a hlavní myšlenky textu; umět napsat jednoduchý souvislý text na témata, která dobře znají nebo která je osobně zajímají; umět stručně vysvětlit a odůvodnit své názory a výzkumné projekty; být schopni pomocí slovníků přeložit jednodušší anglický odborný text do svého rodného jazyka.

Literatura

Raymond Murphy. English Grammar in Use - Third Edition. Raymond Murphy. Essential Grammar in Use. A Self-Study Reference and Practice Book for Elementary Students of English, 3rd edition (Cambridge University Press: Cambridge, 2007. Cambridge, 2007. Philpot, Sarah; Soars John and Liz. Headway Academic Skills (Reading, Writing and Study Skills) - Level 2 (Oxford, 2006). http://www.mhra.org.uk/Publications/Books/StyleGuide/download.shtml

Požadavky

Požadavky ke zkoušce:1. Student se musí ke zkoušce AAMZ zapsat do STAGu hned na začátku posledního (čtvrtého) semestru kurzu, tj.: student se zapíše zároveň do AAM4 a AAMZ.2. Student musí před složením zkoušky mít již 4 zápočty, z AAM1-4.3. Ústní zkouška, ve formě mini-konference.

Garant

Mgr. Jakub HamzaMgr. Terezie Lípová

Vyučující

Mgr. Jakub HamzaMgr. Terezie Lípová