Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademická angličtina pokročilí 2 (KAL / AAP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / AAP2 - Akademická angličtina pokročilí 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky:gramatika: Murphy 69-97 (dílčí test) a Murphy 98-145 (na konci semestru);oborové texty a odborná slovní zásoba;gramatická a lexikální cvičeni na základě probraných odborných textů, včetně překladů, prezentací a diskuzí.

Získané způsobilosti

V kurzu AAP by měli studenti dle Společného evropského referenčního rámce začít na úrovni B2 a mají dosáhnout úrovně C1, tj.: rozumět širokému spektru náročných a rozsáhlých anglických odborných textů a rozpoznat implicitní významy textů; umět se plynule a pohotově vyjadřovat na dané odborné téma; umět jazyka užívat pružně a efektivně pro společenské, akademické a profesní účely; umět se slovně srozumitelně vyjádřit; umět vytvořit srozumitelné, dobře uspořádané, podrobné texty na složitá témata, čímž prokazují ovládnutí kompozičních útvarů, spojovacích výrazů a prostředků koheze; být schopni si napsat poměrně podrobné poznámky ze čtených nebo ústně prezentovaného anglického odborného textu nebo přednášky; být schopni pomocí slovníků věrně přeložit náročnější anglický odborný text do svého rodného jazyka.

Literatura

Raymond Murphy. English Grammar in Use. A Self-Study Reference and Practice Book for Intermediate Students of English, 3rd edition (Cambridge University Press: Cambridge, 2004). Cambridge, 2004. http://www.mhra.org.uk/Publications/Books/StyleGuide/download.shtml

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. psaní rozřazovacího testu na začátku prvního semestru;2. zápis do STAGu na začátku každého semestru;3. docházka do výuky (v případě absence se musí doložit potvrzení od lékaře nebo oborové katedry); nepřítomnost studenta není v žádném případě důvodem pro jeho nepřipravenost v následující hodině;4. disciplina, soustředěnost a aktivní přístup během výuky;5. pravidelné plnění úkolů;6. dobré výsledky u dílčího testu během semestru;7. dobré výsledky u zápočtového testu na konci semestru;8. písemná seminární práce (v prvním semestru) a ústní prezentace (v druhém semestru);9. všechny náležitosti k zápočtu student splní nejpozději do konce zkouškového období daného semestru.V druhém semestru (AAP2), kromě cvičení z gramatiky a cvičení na základě odborných textů, které se probírají, student musí mít ústní prezentaci vybraného textu (na základě výše uvedené seminární práce) v rámci výuky (prezentace budou formou mini-konferencí nebo krátkých přednášek).Prezentace má trvat max. 15 minut a má zahrnout: přesné bibliografické údaje, důvod, proč si student vybral tento text, hlavní myšlenky v textu, zda text, dle studenta, má slabé stránky, zda byl užitečný k jeho jazykovému a oborovému studiu a v čem.V rámci ústní prezentace mohou být také ukázky literárních, uměleckých, architektonických, atd. děl.4b. Prezentaci bude následovat 5-10 minutová diskuze s otázkami ze strany kolegů.4c. Poté bude ústní překlad a diskuze o slovní zásobě a gramatických jevech (probíraných během kurzu) části textu, vybrané zkoušejícím. U zahraničních studentů, kteří neovládají češtinu, tato poslední část zkoušky bude spočívat v převyprávění části textu (vybrané zkoušejícím) vlastními slovy v angličtině a diskuze o slovní zásobě a gramatických jevech, probíraných během kurzu.