Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademické dovednosti v angličtině, zk (KAL / ADASZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / ADASZ - Akademické dovednosti v angličtině, zk, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkouška po úspěšném absolvování dvousemestrálního kurzu ADAS1, ADAS2. Je zaměřen na akademické dovednosti a potřeby vysokoškolských studentů různých oborů FF UP : vyjádření názoru, zaujetí stanoviska, interpretace textu a dalších komunikačních dovednosti s důrazem na problematiku oboru studia a života a práce vysokoškolských studentů. Gramatika a slovní zásoba v tomto kurzu budou vycházet z komunikačních potřeb studentů především na zahraničních studijních pobytech (Erasmus). Vyběr učebnice a doplňkových materiáů podpoří rozvoj jak obecného, tak odborného jazyka a to tak, aby studenti byli schopni komunikovat nejen na úrovni všeobecného anglického jazyka, ale mohli se vyjadřovat také k tématům vztahujícím se k jejich hlavnímu studijnímu oboru.

Získané způsobilosti

Výběr učebnice a doplňkových materiálů podpoří rozvoj jak obecného, tak odborného jazyka a to tak, aby studenti byli schopni komunikovat nejen na úrovni všeobecného anglického jazyka, ale mohli se vyjadřovat také k tématům vztahujícím se k jejich hlavnímu studijnímu oboru. Z výchozí úrovně B1 se studenti po úspěšném absolvování kurzu (ADAS1-2)posunou k úrovni B2.

Literatura

Philpot, S., Lesley, C. Headway Academic Skills, Level 2 . Oxford UK, 2011. Gairns, R., Redman, S. Oxford Word Skills. Oxford, UK, 2011. Swan, M. Oxford English Grammar Course, Intermediate . Oxford UK, 2011.

Požadavky

Požadavky ke zkoušce: úspěšné absolvování dvou sememstrů kurzu a složení závěrečného testu nebo dobré výsledky u testů dílčích (v průběhu semestru). K ústní zkoušce si student připraví 15 stránek odborného textu, z toho 2 stránky (normostrany)přeloží do češtiny. Za úspěšné vykonání zkoušky obdrží student 2 kredity, (celkem za kurz a zkoušku 10 kreditů).

Garant

Mgr. Jan Burda

Vyučující

Mgr. Jan Burda