Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Academic English Writing - Film,Theatre (KAL / AEWFT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / AEWFT - Academic English Writing - Film,Theatre, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

gramatika: Raymond Murphy, English Grammar in Use. A Self-Study Reference and Practice Book for Intermediate Students of English;oborové texty a odborná slovní zásoba;cvičení na základě probraných odborných textů.

Získané způsobilosti

Minimální vstupní úroveň účastníků kurzu AEWFT je B1. Po absolvování kurzu se očekává, že studenti dosáhnou úrovně B2/C1.Studenti, kteří dosáhnou úrovně B2, mají: dokázat porozumět hlavním myšlenkám složitějších textů týkajících se jak konkrétních, tak abstraktních témat; být schopni si v souvislých větách napsat poznámky ze čteného nebo ústně prezentovaného anglického odborného textu nebo přednášky; umět písemně vyjádřit své kritické stanovisko k danému odbornému tématu; být schopni pomoci slovníků věrně přeložit středně náročný anglický odborný text do svého rodného jazyka.Studenti, kteří dosáhnou úrovně C1, mají: rozumět širokému spektru náročných a rozsáhlých anglických odborných textů a rozpoznat implicitní významy textů; umět vytvořit srozumitelné, dobře uspořádané, podrobné texty na složitá témata, čímž prokážou ovládnutí kompozičních útvarů, spojovacích výrazů a prostředků koheze; být schopni si napsat poměrně podrobné poznámky ze čteného nebo ústně prezentovaného anglického odborného textu nebo přednášky; být schopni pomoci slovníků věrně přeložit náročnější anglický odborný text do svého rodného jazyka.

Literatura

R. R. Jordan. Academic Writing Course. Study Skills in English. Harlow, Essex, UK, 2006. ISBN 0-582-40019-8.Dorothy E. Zemach & Lisa A. Rumisek. Academic Writing. From Paragraph to Essay. Oxford, 2009. ISBN 1-4050-8606-8.

Požadavky

Požadavky k obdržení kreditů:1. psaní rozřazovacího testu na začátku semestru;2. zápis do STAGu na začátku semestru;3. docházka do výuky (v případě absence se musí doložit potvrzení od lékaře nebo oborové katedry); nepřítomnost studenta není v žádném případě důvodem pro jeho nepřipravenost v následující hodině;4. disciplina, soustředěnost a aktivní přístup během výuky;5. pravidelné plnění úkolů;6. dobré výsledky u písemné zkoušky;7. všechny náležitosti ke zkoušce student splní nejpozději do konce zkouškového období daného semestru.

Garant

Mgr. Dana Straková

Vyučující

Mgr. Dana Straková