Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Academic English Writing - History (KAL / AEWH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / AEWH - Academic English Writing - History, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

gramatika: Raymond Murphy, English Grammar in Use. A Self-Study Reference and Practice Book for Intermediate Students of English;oborové texty a odborná slovní zásoba;cvičení na základě probraných odborných textů.Kurz je zaměřen především na anglické akademickém psaní.

Získané způsobilosti

Minimální vstupní úroveň účastníků kurzu AEWH je B1. Po absolvování kurzu se očekává, že studenti dosáhnou úrovně B2/C1.Studenti, kteří dosáhnou úrovně B2, mají: dokázat porozumět hlavním myšlenkám složitějších textů týkajících se jak konkrétních, tak abstraktních témat; být schopni si v souvislých větách napsat poznámky ze čteného nebo ústně prezentovaného anglického odborného textu nebo přednášky; umět písemně vyjádřit své kritické stanovisko k danému odbornému tématu; být schopni pomoci slovníků věrně přeložit středně náročný anglický odborný text do svého rodného jazyka.Studenti, kteří dosáhnou úrovně C1, mají: rozumět širokému spektru náročných a rozsáhlých anglických odborných textů a rozpoznat implicitní významy textů; umět vytvořit srozumitelné, dobře uspořádané, podrobné texty na složitá témata, čímž prokážou ovládnutí kompozičních útvarů, spojovacích výrazů a prostředků koheze; být schopni si napsat poměrně podrobné poznámky ze čteného nebo ústně prezentovaného anglického odborného textu nebo přednášky; být schopni pomoci slovníků věrně přeložit náročnější anglický odborný text do svého rodného jazyka.

Literatura

O Dell, F., & McCarthy, M. (2012). Academic Vocabulary in Use. Cambridge: Cambridge University Press. R. R. Jordan. Academic Writing Course. Study Skills in English. Harlow, Essex, UK, 2006. ISBN 0-582-40019-8.Dorothy E. Zemach & Lisa A. Rumisek. Academic Writing. From Paragraph to Essay. Oxford, 2009. ISBN 1-4050-8606-8.

Požadavky

Požadavky k obdržení kreditů:1. psaní rozřazovacího testu na začátku semestru;2. zápis do STAGu na začátku semestru;3. docházka do výuky (v případě absence se musí doložit potvrzení od lékaře nebo oborové katedry); nepřítomnost studenta není v žádném případě důvodem pro jeho nepřipravenost v následující hodině;4. disciplina, soustředěnost a aktivní přístup během výuky;5. pravidelné plnění úkolů;6. dobré výsledky u písemné zkoušky;7. všechny náležitosti ke zkoušce student splní nejpozději do konce zkouškového období daného semestru.

Garant

MgA. Markus Johan Öbrink, M.A.Mgr. Dana Straková

Vyučující

MgA. Markus Johan Öbrink, M.A.Mgr. Dana Straková